Розділи

16.10.23

Волонтерство Центру мовної та цифрової освіти «Школа успіху»

 

💙💛Зараз, коли триває Російсько-українська війна, усі мають долучитися до омріяної Перемоги! Ми повинні підтримати тих, хто зараз перебуває на полі бою, в окопах, у полоні, в лікарні, родини, які втратили батька / сина / чоловіка / брата. Нам теж складно психологічно, матеріально, але ж ми спимо в теплому ліжку, маємо можливість щоранку пити гарячу каву, ходити до магазину, бачити своїх дітей, друзів... Тому громадянський обов’язок українців – займатися волонтерством (добровільною неприбутковою суспільно корисною діяльністю). Важливо робити це щиро, від душі, з вірою в Перемогу! Залучати до цього дітей, демонструвати їм приклад патріотизму та відданості Батьківщині.
💙💛Мене звуть Тетяна Бутурлим. Єдине, що я вмію, – займатися педагогічною діяльністю, передавати свій досвій учням, ученицям та вчителям.
💙💛Коли повернулася до рідного міста після 43-денного перебування в окупації, психологічно зламана, духовно слабка, розбита, відразу розпочала активну антикризову програму. Протягом місяця подолала депресію, повернулася в звичне русло освітньої діяльності, хоча всі заходи протягом 3 місяців (і для учнів, і для освітян) проводила на благодійній основі. Я вистояла! І навіть отримав відзнаку «Знак Якості – 2023» у номінації «Якість, мужність та патріотизм».
💙💛Українці й українки – сильна нація. І те, що ми не здаємося, а боремося за право жити на своїй землі, працюємо під вибухи та звуки серени, навчаємо дітей (нам немає коли скиглити й перебувати в депресії) – це вже героїзм. Та освітяни й освітянки не працюють заради дипломів та орденів: начання та підтримка дітей – це професійний обов’язок. Саме тому швидко адаптувалися до онлайн-навчання в умовах карантину, офлайн-навчання в бомбосховищах.
💖На полі бою я особливої користі не принесу, а от на освітянській ниві – вагому. Протягом 2022-2023 рр. розробила й реалізувала кілька освітніх проєктів: Міжнародний благодійний WEPIE-event для освітян «Інноваційні практики у світовому освітньому процесі: навчання без кордонів» http://surl.li/kpblg (2022), Усеукраїнський благодійний проєкт для дітей війни «Вивчаймо орфографію разом» http://surl.li/kpffx (2022), Усеукраїнський проєкт «Створення колективного посібника в онлайн-просторі», Усеукраїнський онлайн-практикум «Як сформувати в дітей війни віру у світле майбутнє, бажання й уміння вчитися?» http://surl.li/kpblr (2022), Усеукраїнський благодійний проєкт для дітей війни «Патріотичний урок української мови» (3 хвилі 2022-2023 рр., http://surl.li/kpccz) Міжнародний благодійний онлайн-батл «Як дітям війни досягнути успіху в майбутньому» (2023) http://surl.li/kpblr, Усеукраїнський благодійний проєкт «Розмальовую своє життя яскравими фарбами» http://surl.li/kpbma (2023) (у своєму ТЕD-виступі розповіла, який складний шлях довелося пройти на шляху досягнення успіху), Усеукраїнський благодійний проєкт для дітей війни «Готуймося до 5 класу разом» (2022 р.) http://surl.li/kpcgx.
💖У рамках реалізації одного з міжнародних проєктів було зібрано 5000 грн, кошти переказано на рахунок ЗСУ: http://surl.li/kpblg
💖У 2022 р. провела онлайн-марафон для учнів та учениць 11 класу http://surl.li/kpbnx, а в 2023 р. створила телеграм-канал «Готуймося до НМТ разом», наповнила його близько 100 онлайн-тестами (2023), де протягом місяця, напередодні іспиту, щодня безкоштовно розміщувала тестові завдання, схеми, здійснювала психологічну підтримку. http://surl.li/kpbla Записала відео для учасників освітнього процесу, у яких наголосила на важливості вірити у свої можливості та досягнення успіху: http://surl.li/kpbts
💖У контексті реалізації Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» під керівництвом тренерів розробила та опублікувала на тулбоксі для вчителів вправу «Крутий конспект для сучасних учнів та учениць»: http://surl.li/keagz
💖У 2022-2023 рр. долучилася до всеукраїнських проєктів: «БомбеЗНО кемп 2022» (ГО «GoGlobal»), «Освітній СУП» (ГО «Навчай для України», «Планета супергероїв – 2» (Центр освітнього консалтингу «ІНВЕСТО»), «Країна можливостей» (Центр освітнього консалтингу «ІНВЕСТО»), «Починаю з себе» (ГО «Твої кроки»).
💖Презентувала роботу свого центру на ІХ Всеукраїнському форумі взаємодії та розвитку (Усеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine», Міністерство молоді та спорту України, 2023), на засіданні Круглого столу «STEАM-ОСВІТА: від теорії до практики» (Інститут обдарованої дитини НАПН України, 2023), І Дитячому міжнародному mini-EdCamp «Мистецтво творити себе й майбутнє своєї країни» (2023), Науково-практичному онлайн-семінарі «Обдарованість: методи діагностики та специфіка моніторингу» (2022) «Починаю з себе» (ГО «Твої кроки»).
💖На запрошення Інституту обдарованої дитини НАПН України, ТОВ «Літера ЛТД» , «Atoms Hub», ГО «РУХ Освіта», ТОВ «Академія інноваційного розвитку освіти» виступала на конференціях, провела ряд вебінарів, онлайн-курсів.
💖Входила до складу експертної групи, що працювала над Національною стратегією освіти і науки України.
💖Є експерткою щодо вивчення досвіду освітян та освітянок, які проходять сертифікацію з української мови та літератури в 2023 р.
💖У 2023 р. заснувала громадську організацію «Крок до зіркової мрії» http://surl.li/kphap, головною метою якої є реалізація освітніх проєктів для учнів / учениць, учителів, батьків України; участь у грантових програмах; організація дозвілля дітей та дорослих; підвищення професійної кваліфікації освітян України; сприяння благодійній діяльності.
21 липня 2023 р. було надіслано 95 кг дитячих речей для дитячих притулків Чернігівщини, ВПО дітям та усиновлених дітей.
💖За підтримки ГО «Крок до зіркової мрії», Центру мовної та цифрової освіти «Школа успіху» для освітян й освітянок України на благодійній основі проведено онлайн-курс «Як створити соціальний проєкт та подати заявку для отримання гранту» (11-17.09.23) http://surl.li/kphap На курсі учасники й учасниці навчилися створювати та аналізувати бізнес-ідею, розробляти маркетингову стратегію, складати заявку на отримання гранту, отримали всю необхідну інформацію про створення громадської організації, реєстрації ФОП. Під час онлайн-курсу продемонстровано ряд ефективних інструментів генерування та ефективного втілення бізнес-проєктів.
💖Допомога може бути не лише грошима, а й наданням послуг. Упродовж жовтня-листопада від ГО «Крок до зіркової мрії», Центру мовної та цифрової освіти «Школа успіху» для освітян й освітянок України буду проводити ряд благодійних онлайн-марафонів: "Як створити якісний відеоурок" (17.10, 18.10, 19.10), “Як розпочати власну справу” (31.10, 01.11, 02.11), “Як досягнути емоційної стабільності” (14.11, 15.11, 16.11).
💖Розробляю інноваційні прийоми навчання та виховання, особистісного розвитку, навчальні програми, пишу навчально-методичні посібники, упроваджую концепцію формування позитивного мислення.
💖Протягом літа я вдосконалила концепцію Центру мовної та цифрової освіти «Школа успіху». Мета: сприяти відновленню енергетичних ресурсів дітей та їхніх батьків, формуванню якостей успішної особистості, подоланню освітніх прогалин в учнів, викликаних війною в Україні, підвищити рівень знань та вмінь з української мови, української літератури, інформатики; підвищити професійну компетентність освітян України; організувати активний відпочинок для дітей і дорослих.
Для учнів та учениць, чиї батьки служають у ЗСУ, передбачена знижка на навчання – 30% .
💖Нині працюю над проєктом «Інтеграція та адаптація внутрішньо переміщених учнів й учениць до нового освітнього середовища» у рамках Усеукраїнського проєкту «Освіта задля успіху українців» від Київської школи державного управління ім. С. Нижного. Розроблено ряд відеороликів “Якості життєстійкої особистості” http://surl.li/mexkz , створено настільну гру для внутрішньо переміщених дітей “Формуймо якості життєстійкої особистості”.
✨Війна на всіх вплинула, але ми, освітяни, не маємо права опускати руки, адже повинні підтримати дітей, допомогти їм, навчити.
✨Ніщо не має руйнувати нас! Ми самостійно будуємо своє життя! Не варто витрачати роки на страждання. Ми повинніформувати в собі якості життєстійкої особистості! Розмальовуйте своє життя яскравими фарбами! Любіть і цінуйте себе! Сяйте! Даруйте іншим радість! Будьте щасливими!
✨Миру й Перемоги!
#ШУВ
#Українська_волонтерська_служба
#Рух_Педана_JuniorS
#ГО_Крок_до_зіркової_мрії
#Центр_мовної_та_цифрової_освіти_Школа_успіху
#освітній_фронт_України

Немає коментарів:

Дописати коментар