Розділи

04.07.24

Учителі важливі

 Незважаючи на те, що маю науковий ступінь, постійно проходжу онлайн-курси, тренінги, вебінари. Усього маю 453 сертифікати / дипломи / грамоти. Тематика підвищення кваліфікації: методика викладання української мови та літератури, психологія, тьюторинг, розвиток української та світової освіти, цифровізація освіти, ШІ, англійська мова, маркетинг, менеджмент.

Беру участь в усіх нових цікавих освітніх проєктах: «Бомбе ЗНО», «Освітній Суп», «Повір», «Найбільший урок у світі», «Усесвітній День гідності в Україні», «Молодь дебатує», «Планета супергероїв», «Країна можливостей»,  «Підприємництво в освіті: нові рольові моделі», «Патріот», «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», «Мрій та досягай», «Мрії в дії», «Відважна», «Літня школа. Перезавантаження». Ділюся своїм досвідом.

Учителі України рівняються на мене, оскільки вбачають зразок для наслідування. Працелюбність, наполегливість, креативність допомогли мені досягнути таких досягнень, а я сама взагалі-то родом із маленького села Андріївка (Чернігівщина). Моя історія незламності під час окупації «Жити, щоб навчати» (у збірнику від “Global Teacher Prize Ukraine”, ГС “Освіторія”) довела, що не потрібно здаватися в складній ситуації, а продовжувати рухатися вперед і поширювати свої знання іншим.

Я успішно захистила свій освітній бізнес-проєкт «Школа успіху» у рамках проєктів «Мрій та досягай», «Мрії в дії».

Реалізувала 33 авторські проєкти, написала 30 посібників (10 – у співавторстві), 140 статей, провела 104 вебінари, 60 тренінгів, 23 майстер-класів, 40 онлайн-курсів від ОЦ Школа успіху» та 2 курсів від EdCamp-академії та «Видавництва «Літера».

Є призером 49 освітянських всеукраїнських та обласних освітніх конкурсів, учасницею 15 усеукраїнських та міжнародних проєктів, 112 конференцій, фестивалів, 25 (не)конференцій, 32 тренінгових програм, 70 офлайн- та онлайн-курсів. Залучила філологинь до проведення 33 вебінарів від ОЦ «Школа успіху».

Щодня я створюю рілзи чи відеоуроки й поширюю на своєму ютуб-каналі, а також у фейсбуці, інстаграмі, тіктоці, телеграм-групах («Школа сучасних онлайн-сервісів», «Філологи та філологині України»). Також систематично у своїх групах соцмереж ділюся з проактивним учительством новинами у сфері освіти, цікавими заходами та можливостями для професійного зростання.

Розробила й провела для вчителів 40 курсів щодо створення онлайн-тестів, ігор, квестів, відео, курс із підготовки до сертифікації. Опанувала понад 500 сервісів штучного інтелекту й проводжу уроки цифрових технологій для дітей і дорослих, навчаю створювати інтерактивні зображення, відео, ролики, тести, субтитри. Як суб’єкт підвищення кваліфікації, протягом 5 р. видала 1425 сертифікатів (1190 – уч. вебінарів, 235 – уч. курсів).

Розробила й провела 60 тренінгів для освітян й освітянок України: від Центру мовної та цифрової освіти «Школа успіху» - 18 офлайн-тренінгів, 25 онлайн-тренінгів про використання цифрових ресурсів, ШІ, методику викладання укр. мови та літ. в НУШ, від ГС «Освіторія» - 17 онлайн-тренінгів , зокрема «Застосування діяльнісного підходу в НУШ», «Сучасний дизайн уроку НУШ», «Підготовка учасників освітнього процесу до звітного етапу Міжнародного дослідження якості освіти PISA-2024».

Розробляю сучасні презентації до кожного заняття, деякі з них озвучую й публікую на ютуб-каналі, створюю онлайн-тести в сервісах «Дженіаллі», «Бамбазл», «Кластайм», «Казут», «Квізіс» та ін. (маю вже близько 300 штук).

Розробила 9 навчальних програм з української мови та літератури для 5-6 класів, реалізую їх, офіційно сплачую податки з моменту реєстрації ФОП (із 2018 р.).

Навчила близько 200 осіб використовувати сервіси штучного інтелекту, понад 100 учасників пройшли в мене курси щодо сертифікації вчителів. Періодично проводжу безкоштовно прямі трансляції своїх заходів на ютуб-каналі: https://www.youtube.com/@user-rn1xv5do6g/streams Тисячі освітян пройшли навчання від ОЦ «Школа успіху» й опанували на вебінарах методику викладання української мови та літератури, використання онлайн-сервісів для створення тестів, ігор, відео тощо.

Презентувала свій досвід на 112 конференціях та 25 (не)конференціях (Київ, Ніжин, Харків, Суми, Конотоп, Семенівка, Конотоп, Чернігів, Дніпро, Тернопіль, Вінниця, Херсон, Запоріжжя, Миколаїв, Донецьк, Умань, Луганськ).

Я презентую педагогічну діяльність як мистецтво, яке може опанувати той, хто любить дітей і свою професію всім серцем і душею. Учні, які відчували потяг до педагогіки, після співпраці зі мною підсили це бажання – і врешті-решт стати вчителями й поширюють мій інноваційний досвід серед інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар